header image

Prva dirka, Montichiari (Italija)

Objavil: Nina Homovec | 10.03.2008 | 5 Komentarjev |

Končno prva tekma! Pokazala bom lahko kaj sem naredila čez zimo in kam so šle vse ure treninga. Nekaj dni pred tekmo me je sicer lovil prehlad, ampak počutje dan pred dirko ja bilo dobro. Tudi proga je bila prvi tekmi primerna. Lepa, tekoča in tehnično nezahtevna z izjemo dveh odsekov.

Če odštejem zelo zgodnji štart (8.30) je na dan tekme potekalo vse normalno. Na štartu sem bila nekoliko bolj živčna, ampak ko je pištola počila sem se pogumno podala v boj. V začetku sem se počutila odlično in brez problemov sem se držala v skupini deklet od 3. do 6. mesta (Annabella Stroparo in Cecile Rode Ravanel sta že na začetku pokazali da sta razred zase). Nato pa nekje proti koncu drugega kroga kot bi me odrezalo. Začeli so me grabiti krči v noge, hrbet pa mi je popolnoma zakrčilo. Zaradi omenjenih težav sem v tretjem krogu odstopila. Strmejših klancev nisem mogla več voziti, saj so bile bolečine premočne.

Razočaranje je bilo seveda ogromno. Ko pa sem nekako vse skupaj stokrat premlela in končno zbrala misli, sem iz celotne zgodbe potegnila pozitivno stvar. Videla sem da se lahko peljem z najboljšimi na naslednji tekmi pa se kaj podobnega ne bo pripetilo, saj sva s trenerjem že poiskala vzroke za ta dogodek. V naslednjih dneh bom najprej sanirala razbolen hrbet nato pa že sledijo bolj specifični treningi. Naslednja tekma me čaka konec marca v avstrijskem Langenloisu.

Poročila na mtb.si in biciklu!

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Tekmovanja

Odzivi

Ja, vsem poznani krči. Bolj ko tišiš gčavo čez zid bolj “grabi”. Tebe pa še hrbet, auch. Si se lahko po dirki spreoblekla ali naredila predklon? Lansko leto na prvi dirki sem se počutil na koncu, kot invalid, ker sem se komaj preoblekel in nato še mogel sam odpeljati domov, z avtom seveda :) .
No, vso srečo v Langeloisu (dolgem Lojzu, kot bi prevedel Šolar) :) .

U madonca, štart ob 8.30, kaj je tem Italijančkom? Važno, da veš, kaj je vzrok problema. V Langenloisu pa veliko sreče na tistih dveh dolgih klancih. Držim pesti, da bo suho in toplo – kar sem jaz tam dirkal, je bilo suho samo enkrat od 4 dirk.

Hm…po moje je pa to krivo, da pač sred noči dirkate (8.30??!!). :D
Drgač pa vse naj naj za naprej ;)

Lp

Nina čestitam ti za dobro vožnjo, le takoj naprej, pa dobro saniraj poškodbo in živele nove zmage in uspehi.

Lp

Ja po tekmi me je vse bolelo. Še huje je bilo pa naslednji dan…sem pomislila, če sem slučajno že v tretjem življenskem obdobju :)
Štart je bil res zgodaj, ampak za vse enako. Ne boš verjel, jaz sem bila lansko leto prvič in bilo je popolnoma suho!
Hvala za spodbude!

LP

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije