header image

Katastrofalno krasen dan

Objavil: Nina Homovec | 25.09.2008 | 17 Komentarjev |

V četrtek popoldne zazvoni mibitel. Kodra: “Gremo jutri v Kranjsko v Bike park?” Hm, že dolgo nisem bila na kolesu. Do poznega popoldneva nisem vedela kaj naj naredim, ampak na koncu sta me dobra družba in adrenalin premamila.

Petkovo jutro je bilo sicer mrzlo ampak sončno. Obetal se je res krasen dan. V Logatcu se nama je z Lukcem pridružil še Blaž. V Kranjski Gori pa sta nas v Vopi (normalno) že čakala Jernej in Kodra. Po jutranji kavici smo se odpravili k Gorazdu Stražišarju. Tam so nas že čakala kolesa in vsa potrebna oprema. Ščitniki, body-armour in full-face čelada…uau super občutek. Polonovzmeteno kolo pod rit in gremo. Prvič sem se sploh peljala s karšnimkoli polnovzmetenim kolesom. Občutek je super. Zdi se, kot da za tako kolo sploh ni ovir. Šlo je povsod. Korenine, ki te na trdaku vstavljajo jih na takem kolesu sploh ne čutiš. Po petih vožnjah se nam je pridružil še Gorazd in nam podal nekaj inštrukcij. Moram se pohvaliti, da sem skočila tudi lažji gap jump :) . Fantje so me tudi prepričali, da pridem dirkat na finale slovenskega pokala, če ne grem na dopust. Naslednjo vožnjo pa se je zgodilo… Po postanku na vrhu odseka Evil Eye, sem se podala v strmino. Še sama ne vem zakaj sem se po dveh metrih poskusila ustaviti. Nogo sem dala na tla in kot zgleda je bila strmina, kot in rotacija ravno pravšnja, da je v kolenu nekaj “zahrustalo”. Preplavila me je neverjetna pekoča bolečina. Takoj sem vedela zakaj se gre. Ojoj koleno je šlo…zakaj sem morala ustavit…spet mavec…bergle…rehabilitacija…neeeee. Po začetnih hudih bolečinah sta me Luka in Blaž odnesla na smučišče. Kmalu je bil pri meni tudi Gorazd, ki me je odpeljal v dolino. Luka pa me je nato peljal na Jesenice kjer sem dobila longeto. Diagnoza: natrgane kolenske vezi. Terapija: mirovanje.

Ne morem verjeti, kako se lahko prekrasen dan spremeni v totalno katastrofo in kako lahko vsi načrti kar naenkrat padejo v vodo. Ampak takšno je življenje. Presenečenje nas lahko čaka na vsakem vogalu. Čimbolje se moramo znajti v vsaki situaciji.

Krasen dan v Kranjski Gori in nato…

…ko je postal malo manj krasen.

Foto: Grega Stopar

V ponedeljek bi morala na tromostovju braniti barve gorskih kolesarjev v šprintu na 100m proti tekačem.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: miks

Odzivi

Upam, da je val jeze minil. Želim ti čimhitrejše okrevanje.

Ajoj boga ti.

joj:(, želim ti čimhitrejše okrevanje.

A zatoooo imaš bergle :D

Najhuje je, da se zgodi tako po neumnem :(

Srečno okrevanje želim!

Hvala vsem za lepe želje.
Klemenx a ti si pa res mislu, da je bil Klemen pregrob :-) !

Ja sej sploh ne vem, če bi temu lahko rekla da je bila neumnost…ampakje bilo bolj čisto brez veze. Ampak tako je…

Boš vsaj gmh dala nekaj časa :)

nina želim ti da čimprej okrevaš pa upam da prideš zdej ku bo zima kej na vipavski konc s kolesom!

Ojla!

Čimprej se pozdravi!

Sporočil pa bi ti tudi, da je od lani na MF ustanovljeno tudi športno društvo- odsek kolesarstvo in mislim da še vedno obstaja. Glede na tvojo raven kolesarstva te zadeva gotovo ne bo zanimala, ampak mislim, da ni nič narobe, da si o obstoju “društva ” kot pripadnica naše stroke tudi obvesčena :)

LP

GR

Pozdravljen GR!

Hvala za te lepe informacije. Seveda me zanima, sem takoj zraven. Mi lahko kaj več napišeš na meil?

… in tvoj “meil” je … ?

LP

GR

Hoj,

želim ti da bi se čimprej zrihtala in spet začela furat

lpt

Kako kj s kolenom Nina? Hvala za dobrodošlico;)

Jeri kr uredu, hvala. Danes sem ponovno shodila! Lepo da boš kej napisu!
LP

lepo da spet hodiš, kdaj pa začneš kaj vozit spet? Takrat ko boš začela spet vozit bomo lahko kako skupaj odfurali, ker bo vrjetno to edina priložnost da te bom sploh uspel držat…
Čimhitrejše in čimbolše okrevanje ti želim!!!

LP, Jernej

ravno sem prebral zadnjih 10 postov na tvojem blogu in prišel nazadnje do tega… ker se ni novega posta po poskodbi kolena sem pomislil – je bilo tako hudo???… potem sem pricel brati komentarje … še je živa! :D
napisi še kaj aktualno novega… :) pa srečno pot nazaj v formo!

KAKVA JE HRVATSKA DRŽAVA KADA IMA CVIGANA PARTIZANSKOG I KOMUNISTIČKOG ZA PREDSJEDNIKA? TAJ GAD CIGANSKI JE 1991. GODINE KAO VRHOVNI KOMANDANT UBIJAO HRVATE I RUŠIO HRVATSKE GRADOVE VUKOVAR I DUBROVNIK I JEDNOM RIJEČJU CIJELU HRVATSKU. OČITO SU HRVATI TEŠKO BOLESTAN NAROD KAD IM JE PREDSJEDNIK MESIĆ KOJI IH JE UNIŠTAVAO – KAO PREDSJEDNIK SFRJA-a. HRVATI BOLESNICI STE DUHOVNI I NEIZLJEČIVI – KAKO VAS NIJE SRAM TKO VAM JE PREDSJEDNIK. SVAKA ČAST JEDINOM I PRAVOM ČOVJEKU BRANKU STOJKOVIĆU ŠTIT IZ BJELOVARA. KOJI JE PROKUŽIO TU PRLJAVU I PODLU IGRU OD UDB-aša MESIĆA. MESIĆ JE NAJVEČI ZLOČINAC PROTIV HRVAATA – A HRVATI GA DRŽE KOA PREDSJEDNIKA I TO SA DVA I POL MANDATA. JER U AMERICI JE MANDAT PREDSJEDNIKA 4 GODINE. SAMO CIGAAN MESIĆ IMA MANDAT 5 GODINA. UBITE SE HRVATI – NISTE NORMAALNI ŠTO RADITE.

VIDO SAM ŠTO JE STOJHKOVIĆ NAPISAO U: http:istinazanarod.blog.hr

BRANKO STOJKOVIĆ JE NAJVEĆI HRVAT SVIH VREMENA. NJEGOVA BORBA JE JEDINO ISPRAVNA I PRAVA. !

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije