header image

BOŽIČNO NOVOLETNI PRAZNIKI

Objavil: Nina Homovec | 6.01.2009 | 1 Komentar |

Minuli prazniki so bili zame nekaj posebnega. Prvič po štirih ali petih letih sem jih v celoti preživela doma. Nobenih priprav, drvenja z avtom v Ajdovščino, preklinjanja nad slabim vremenom in iskanje lepega. Seveda to ne pomeni, da nisem bila aktivna. Skoraj vsak dan sem se odpravila na bližnji Čelkov vrh, dve uri hoda gor in dol. Z znancem sva naredila interni dvoboj kdo bo imel več vpisov v knjigi na vrhu, kar je bila še dodatna motivacija.

Praznično dogajanje se je začelo že na božični večer. Najprej je božiček pustil pod drevescem nekaj daril, sledila je prijetna božična večerja v družinskem krogu, ob pol noči pa sem se, po nekaj letih, odpravila v cerkev k polnočnici. To je bil uvod v praznično dogajanje v naslednjih dneh. Zgodnji obiski prijateljev, pogovori pozno v noč, obisk kina in večerja v prijetni družbi, kosilo za sorodnike iz Firenc, sprehodi in seveda nepozabno praznovanje novega leta v super družbi.

Še nekaj sem naredila prvič, ampak ne po nekaj letih, temveč prvič v življenjiu sem naredila pet novoletnih zaobljub. Pravijo, da se ne obnese. Bomo videli.

Za cukrček na potici, smo se v soboto pri nas zbrali štirje Lukci, Tanja, Anja in oče ter naredili lep pohod po okoliških hribih. Mama pa nam je ta čas pripravila odlično kosilo.

Megla, ki nam je v soboto zakrivala razgled se je v nedeljo razkadila in za seboj pustila prečudovito zimsko idilo. Ni lepšega kot takšen zaključek super praznikov.

Za konec vsem srečno, zdravo, uspešno, zadovoljno, veselo, radostno, romantično, sončno…leto 2009!

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Aktualno

Odzivi

Se podpišem pod dobro kosilo, kaj dobro; IZVRSTNO!! Hvala za družbo in postrežbo. Bo treba večkrat ponovit; še na kakšni drugi lokaciji.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije