header image

Vrtejba in Nalles

Objavil: Nina Homovec | 21.04.2010 | Brez komentarjev |

Končno se je nabralo kar nekaj stvari o čemer vam lahko kaj napišem.

11.4. se je s tekmo v Vrtojbi otvorila sezona domačega pokala. Organizatorji so nam kot vedno postregli z zelo hitro in razgibano progo. Osebno mi je bila proga zelo všeč in tudi s svojim nastopom sem bila zadovoljna. Prva dva kroga sem povedla, kasneje pa osvojila drugo mesto v kategoriji žensk elite. Pomembno mi je bilo predvsem, da sem dirko oddirkala veliko bolje kot v Langenloisu in da sem pravzaprav dirkla in dala v vsakem trenutku vse od sebe.

Vzdušje v Vrtojbi je bilo zelo sproščeno, saj so me spremljali domači. Hvala fantu in bratu za spremstvo ter bratrancu in Anji za navijanje.  MBK Orbea se je zopet pokazala kot super ekipa s super spremstvom.

Na enem izmed hitrih in kratkih klančkov v Vrtojbi. Foto: Primož Bizjak

Teden po tekmi v Vrtojbi je bil namenjen predvsem regeneraciji, saj sem zadnje tri tedne kar pošteno garala na treningih. Po odpisanem izpitu v ponedeljek, sem počitek res vzela dobesedno in več ali manj lenarila cel teden. Polnjenje baterij je prišlo prav, saj je bil minuli vikend kar naporen.

Z ekipo smo se v soboto v zgodnjih jutranjih urah podali na pot proti Nallesu, kjer je bila v nedeljo na sporedu tretja tekma za italijanski pokal. Že isti dan zvečer pa sva s Tanjo nastopili na city crossu. Šprint se je odvijal v centru mesteca. Krogec posejan z nekaj hlodi, stopnicami, ovinki in skokom je bil dolg približno 400m. Sistem tekmovanja pa je bil podoben kot na 4x-u. Od štirih tekmovalcev napredujeta naboljša dva. V predtekmovanju je bilo potrebno prevoziti dva kroga, v finalu tri. V svoji skupini sem prepričljivo zmagala in napredovala v finale, kjer sem zaostala le za Nathalie Schneitter. S svojim nastopom sem bila zelo zadovoljna. Mislim da bi moralo biti podobnih stvari še več, saj je to zelo zanimivo za gledalce in zabavno za tekmovalce.

City cross je zelo popestril dogajanje v mestu in sprostil vzdušje, ampak misli je bilo potrebno zbrati za nedeljsko tekmo. V Nallsu sem dirkla že nič kolikokrat, tako da sem točno vedela kakšne pasti skriva proga, če se jo ne lotiš z glavo. Tokrat sem jo sama vzela preveč z rezervo, saj mi je v zadnjih krogih ostalo kar nekaj moči, ki bi jih morala porabiti že v prejšnjih. Na koncu sem osvojila 8. mesto. Zadovoljna sem predvsem s tem, da mi gre iz tekme v tekmo bolje in da je napredek viden. Naučiti se bom morala, da je moja vzdržljivost letos na veliko višjem nivoju in lahko grem v tekmo veliko bolj pogumno kot sem to storila tokrat. Tudi občutki za vožnjo po blatnem in spolzkem terenu, so me v letu dni zapustili in tokrat sem kar nekaj časa v primerjavi s tekmicami pustila na spustih. Ampak to vse še pride…sezona bo še dolga. Odlično 2. mesto je osvojila Tanja. Dirko pa je brez prave konkurence zmagala Eva Lechner. Seveda hvala Jerneju in Maretu za odlično vodenje ekipe MBK Orbea.

Naslednji vikend me čaka prvi svetovni pokal v Angliji. Seveda je zaenkrat še vse v zraku (predvsem veliko prahu), saj čakamo na informacije o odprtju letališč in sprostitve poletov. Upam na najboljše.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Aktualno, Tekmovanja

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije