header image

Hm…

Objavil: Nina Homovec | 18.05.2010 | 2 Komentarjev |

Hm…long time no see…

Kar veliko stvari se je zgodilo od mojega zadnjega pisanja. Bila sem na prvih dveh svetovnih pokalih v Angliji in Belgiji, vmes pa še na tekmi slovenskega pokala v Postojni. Dalby Forest v Angliji je letos prvič gostil najboljše gorske kolesarje na svetu in uspelo jim je pripraviti zavidanja dobro progo in organizacijo. Na prvem svetovnem pokalu po dolgem času in s startno pozicijo skoraj na začelju mi je uspelo priti do 54. mesta.

Po ponedeljkovem pristanku v Benetkah me je v torek že čakala tekma slovenskega pokala v Postojni, kjer sem zasedla 2. mesto. Takoj naslednji dan v zgodnjih jutranjih urah pa smo že bili na poti proti Belgiji. Tokrat smo se združili obe slovenski UCI ekipi, Unior Tools Team in MBK Orbea.  Houffalize me je glede na svojo zgodovino zelo razočaral z organizacijo. Na koncu pa sem bila razočarana tudi sama, saj sem proti koncu prvega kroga padla si poškodovala ramo in morala odstopiti. Sprva sem poizkusila dirkati naprej ampak ni šlo, bolečine so bile prehude. V solzah sem zapustila progo. V tistem trenutku je bila to zame največja katastrofa na svetu. Po nekaj dneh in veliko vzpodbudnih besedah je vseeno šlo na bolje in tudi rama se je začela hitreje celiti ;) . Počasi sem šla z valjev na cesto in proti koncu tedna tudi že na gorsko kolo. Vseeno pa sem morala izpustiti tekmo slovenskega pokala v Domžalah, saj je bilo tveganje za obnovitev poškodbe v izredno blatnih razmerah preveliko.

V zadnjem tednu sem končno naredila par dobrih treningov in v nedeljo sem nastopila na tekmi C2 v Premanturi blizu Pule. Tudi tokrat se me je držala smola. Najprej sem prerezala gumo že v krogu za ogrevanje in jo zamenjala ravno pravi čas, da sem ujela štart. In kaj se mi je zgodilo v prvem spustu po 500 metrih dirkanja…bum…se en defekt. Najprej pena, ki ni nič pomagala nato pa 2 km teka do tehnične cone, kjer smo v gumo vstavili zračnico. Na koncu mi je za zmago zmanjkal še en krog. Zasedla sem 2. mesto. Namesto lahke zmage sem se kar pošteno namučila in ostala brez zmage.

Hvala Budinu za gumo, gospodu Govekarju za pomoč v tehnični coni in članu Energije za zračnico.

Jutri zjutraj potujem na tretjo tekmo svetovnega pokala v nemški Offenburg. Obljubljajo nam internet, tako da spremlajate blog ne bo vam žal.

Hiška s svetlimi vrati je bila nekaj dni naš angleški dom.

Ozke in zanimive ulice Pickeringa po katerih je v petek potekal ulični šprint.

V štartnem krogu je bilo kar nekaj čakanja prerivanja. V ozadju spust na katerem sem padla.

Ko sem se še borila za dobro uvrstitev v Houffalizu.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Tekmovanja

Odzivi

Bravo Nina, na naslovnici Siola je tvoja objava:) Še enkrat hvala vam puncam (Tanja, Blaža in ti), ki skrbite s svojimi rezultati za boljšo prepoznavnost tega lepega športa v naši državi.

Te klinčeve istrske dirke.

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije