header image

Offenburg #2 in prva nočna

Objavil: Nina Homovec | 27.05.2010 | Brez komentarjev |

Kot ste lahko prebrali že na mtb.si, sem na tretjem svetovnem pokalu v Offenburgu zasedla 54. mesto. Z rezultatom nisem zadovoljna, saj napredka od prve tekme ni bilo. Poškodba rame mi je vseeno pustila posledice, saj mi je vzela kar teden dni treninga in mi pobrala nekaj rutine, ki sem jo končno pridobila nazaj. Moje videnje tekme pa vseeno ni popolnoma negativno, saj lahko kljub vsemu potegnem tudi nekaj pozitivnih stvari. Štartala sem zopet prav na repu stoterice deklet in se v prvem krogu že prebila nekje do 40. mesta. Od tretjega kroga dalje pa sem pozicije le izgubljala in na koncu pristala na že omenjenm mestu.

Na enem izmed hitrih vzponov (foto: Rok Korošec)

Z Jernejem in Tanjo pred našo dolgo “ladjo”. (foto: Mohor Vrhovnik)

Z nedeljsko tekmo se je začel tudi dveletni cikel lova na UCI točke, ki lahko Sloveniji ob uvrstitvi med najboljših 8 držav prinese nastop dveh tekmovalk na Olimpijskih igrah v Londonu 2012. Tokrat je bil moj prispevek bolj majhen ampak s trdim delom in kvalitetnim treningom mislim da se bo tudi moj delež povečal. Zato me v naslednjih treh tednih čaka kar veliko garanja.

Za vikend se vidimo najprej v soboto na Pohorju ter v nedeljo v Samoboru na Hrvaškem.

Prva nočna: JAVORNIK

Kljub dolgemu dopoldanskemu treningu, sem se odzvala povabilu Dejana Colja in se udeležila svoje prve nočne ture. Ob 19h sva se z očetom pridružila skupini še enajstih kolesarjev. Moj namen je bila urica kolesarjenja in nato povratek domov. Ampak sproščeno vzdušje, umirjen tempo, super družba in lepe “singlce” so me prepričale in tako sem vztrajala do konca. Do vrha 1242 metrov visokega Javornika se je ravno prav stemnilo. Namontirali smo si lučke in sledil je čarobni spust v dolino. Glede na mojo skeptičnost glede nočnih tur sem bila res pozitvino presenečena in če bo čas se zagotovo udeležim še kakšne.

Zbirališče pri Pavletu.

Na poti proti vrhu.


Lep pogled z vrha Javornika proti koči in vrhu smučišča Javornik.

Oblačenje, preoblačenje, malicanje, puščanje in pumpanje gum, montiranje lučk… … nato pa … …

YouTube slika preogleda

Vse foto in video Dejan Colja.

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Aktualno, Tekmovanja, Ture, miks

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije