header image

Solkan, Ravne, Kamnik, Izrael…

Objavil: Nina Homovec | 2.07.2010 | Brez komentarjev |

To so destinacije, kjer sem oziroma bom pustila tudi svoj mali pečat.

Pa naj začnem v Solkanu, kjer sem se 25. junija udeležila državnega prvenstva v vožnji na čas. Zasedla sem 6. mesto. Bolj kot s samo uvrstitvijo sem zadovoljna s svojo vožnjo, saj sem se počutila zelo dobro in naredila res odličen trening. Zmagala je Tjaša Rutar pred Sigrid Corneo in Polono Batagelj.

V soboto se je v Črnem Vrhu odvijal košarkarski turnir trojk, kjer so moji favoriti ekipa Montenegro Bulls izgubili šele v finalu in zasedli končno drugo mesto. Lepo je bilo gledati dobro košarko in navijati za naše fante.

Naslednji dan se je začel že zgodaj, saj je tekma na  Ravnah na Koroškem zame najbolj oddaljen slovenski pokal. Tako kot prejšnji vikend na Rogli, je tudi tokrat dirka štela tudi za UCI točke (C2). Tokrat so se na štartu pojavile tudi tuje tekmovalke in obetala se je zanimiva tekma. Že v prvem krogu smo se skupaj s Tanjo Žaklej in madžarko Barbaro Benko odcepile od ostalih tekmovalk. Proti koncu prvega kroga pa sem storila veliko napako, saj sem madžarko prehitevala na nepravem mestu in tako povzročila hud padec. Na srečo je šlo le bolj za materialno škodo, ki pa tako Barbari kot meni ni preprečila končati dirke.  Z zlomljenim krmilom in zamenjano čelado sem zasedla 3. mesto za Tanjo Žakelj in Barbaro Benko.

Z izjemo “neumnosti” sem s svojo vožnjo na Ravnah zadovoljna. Kljub dolgim in strmim klancem sem se dobro počutila in uspešno odpeljala dirko. (Foto: Mitja Miklavčič in Jana Dretnik)

Teden po dirki na Ravnah je bil bolj regeneracijski, z izjemo dobrega in kvalitetnega treninga na progi za državno prvenstvo v Kamniku. Proga je naštudirana, noge so dobre in jutri upam na odlično dirkanje. Še enkrat vsi lepo lepo vabljeni jutri v Kamnik, začnemo ob 10h.

Za nobenega od reprezentanatov pa ne bo veliko časa za slavje ob morebitnem naslovu državnega prvaka, saj že v nedeljo zgodaj zjutraj potujemo na Evropsko prvenstvo v Izrael.

Ob prvi priložnosti se vam oglasim. Do takrat pa pridno navijajte!

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: Aktualno, Tekmovanja

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije