header image

Veliko za nazaj in malo za naprej

Objavil: Nina Homovec | 23.07.2010 | Brez komentarjev |

Pozdravljeni iz Champerya!

V sredo zvečer sem prispela na prizorišče 4. Svetovnega pokala v švicarski Champery. Ampak najprej sem vam dolžna nekaj stvari za nazaj. Za menoj sta v tem času že dve dirki, Evropsko prvenstvo v Haifi in zadnja tekma Slovenskega pokala v Kranjski Gori. Za Evropsko prventvo, ste verjetno že prebrali na mtb.si, da sem imela veliko smole. Potem ko sem prvi krog zaključila na 18. mestu, sem imela v drugem krogu ogromno težav. Najprej sem po popitem gelu bruhala in nato še dvakrat defektirala. Dirko sem zaključila na 27. mestu, kar je bilo veliko manj od pričakovanj.

Natrpan urnik tekmovanj že od sredine maja naprej, največkrat tudi po dve tekmi na vikend, je zahteval da sem si po tekmi na Evropskem prvenstvu vzela nekaj časa zase in 3 dni preživela brez kolesa. Počitek je dobro del in v petek je že sledil prvi težak trening. V nedeljo pa sem se udeležila finalne tekme slovenskega pokala v Kranjski Gori. Na dirki sem nastopila nekoliko bolana, zato ni bilo smiselno pretiravati. Zasedla sem 2. mesto za Tanjo Žakelj. Škoda za nekoliko slabše vreme in s tem manj obiskovalcev, ampak KD Rajd je opravil odlično delo in super izpeljal prireditev Itak Bike Fest.

Zaradi prehlada, ki se kar noče umiriti nisem mogla v preteklem tednu narediti nobenega dobrega treninga. Včeraj pa sem si dobro ogledala in “naštudirala” progo v Champeryu. Proga je tehnično zahtevna z enim strmejšim spustom in enim daljšim makedamskih vzponom. Ostalo pa je speljano po singel trackih z veliko ovinkcev, korenin in krajših vzpončkov. Proga mi je všeč, upam samo, da do nedelje preženem prehlad.

Trenutno v Aiglu, kjer sem z ekipo MBK Orbee nastanjena pri Luki Želetu in Anji Cerut, dežuje. Danes ogled proge odpade. Zato pa bomo vsi skupaj stiskali pesti za Nejca Rutarja, ki ima ob 14h kvalifikacije, ki ga lahko vodijo v jutrijšnji finale.

Zajtrk v zgodnjih jutranjih urah na terasi hotela pred dirko na Evropskem prvenstvu v Izraelu.

Dan po tekmi je bil čas za umirjeno razpeljavo ob obali.

Nova in zanimiva proga v Kranjski Gori. Precejšnji del je potekal po bike parku. (Foto: Mitja Miklavčič)

V sredo zjutraj že na poti proti Champeryu. “Hej v Milanu poberemo še eno tekmovalko!” “Ah saj imamo še veliko prostora… :)

  • Share/Bookmark
Zapisano pod: miks

Pustite komentar

Tvoj odziv :

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

Kategorije